Pstruh se žampiony na bylinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
80 g máslo
2 ks rajče
1 ks citron
bylinky
250 g žampiony
1 ks větší cibule
100 g anglická slanina
250 ml suché bílé víno
1 ks oranžová paprika
4 ks pstruh (200 - 250g)
na ozdobu
1 ks hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy prosolíme a pokapeme citronovou šťávou. Bylinky (rozmarýn 1/2, pažitka, petrželka, tymián po 1 lžíci) jemně nasekáme. Bylinkami naplníme pstruhy a dáme do chladu na 30 minut rozležet.

  2. Rozpustíme slaninu, přidáme máslo, na kolečka nakrájenou cibuli, proužky papriky a rozkrájené žampiony. Orestujeme a na směs rozložíme pstruhy.

  3. Přiklopíme, zalijeme částí bílého vína a v troubě pečeme na 200 °C doměkka. Během pečení přiléváme zbývající víno. Ke konci pečení přidáme spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata, která necháme mírně podusit.

  4. Servírujeme na hlávkovém salátě (lollo biondo) s máslem omaštěnými vařenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!