Pstruh se žampiony na bylinkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce sůl 80 g máslo 2 ks rajče 1 ks citron bylinky 250 g žampiony 1 ks větší cibule 100 g anglická slanina 250 ml suché bílé víno 1 ks oranžová paprika 4 ks pstruh (200 - 250g) na ozdobu 1 ks hlávkový salát
Postup Pstruh se žampiony na bylinkách recept
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy prosolíme a pokapeme citronovou šťávou. Bylinky (rozmarýn 1/2, pažitka, petrželka, tymián po 1 lžíci) jemně nasekáme. Bylinkami naplníme pstruhy a dáme do chladu na 30 minut rozležet.
Rozpustíme slaninu, přidáme máslo, na kolečka nakrájenou cibuli, proužky papriky a rozkrájené žampiony. Orestujeme a na směs rozložíme pstruhy.
Přiklopíme, zalijeme částí bílého vína a v troubě pečeme na 200 °C doměkka. Během pečení přiléváme zbývající víno. Ke konci pečení přidáme spařená, oloupaná a na čtvrtky nakrájená rajčata, která necháme mírně podusit.
Servírujeme na hlávkovém salátě (lollo biondo) s máslem omaštěnými vařenými bramborami.