Pstruh s mozzarellou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 1 ks pstruh 250 g lilek 250 g mozzarella 250 g cherry rajče 5 g koření na ryby
Postup Pstruh s mozzarellou recept
Postup přípravy receptu
-
Pstruha nebo štiku očistíme a okořeníme kořením určeným na ryby. Podle chuti přidáme špetku pepře. Pstruha položíme na pekáč na plátky másla. Plátky másla dáme na rybu a kolem na pekáč. Přidáme rozpůlené rajčátka a na kolečka nakrájenou cuketu nebo lilek.
Pekáček se pstruhem dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 - 25 minut. Po 20 minutách rybu a zeleninu zkontrolujeme. Pokud je upečená dokřupava a rajčátka s lilkem měkká, vyndáme z trouby.
Pstruha rozdělíme podle porcí na talíře a na rybu položíme plátky mozzarelly, kterou trochu osolíme a můžeme podávat. Pstruh s mozzarellou je výborný buď s pečivem nebo s baby brambory.