Pstruh s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks pstruh
250 g lilek
250 g mozzarella
250 g cherry rajče
5 g koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha nebo štiku očistíme a okořeníme kořením určeným na ryby. Podle chuti přidáme špetku pepře. Pstruha položíme na pekáč na plátky másla. Plátky másla dáme na rybu a kolem na pekáč. Přidáme rozpůlené rajčátka a na kolečka nakrájenou cuketu nebo lilek.

  2. Pekáček se pstruhem dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 20 - 25 minut. Po 20 minutách rybu a zeleninu zkontrolujeme. Pokud je upečená dokřupava a rajčátka s lilkem měkká, vyndáme z trouby.

  3. Pstruha rozdělíme podle porcí na talíře a na rybu položíme plátky mozzarelly, kterou trochu osolíme a můžeme podávat. Pstruh s mozzarellou je výborný buď s pečivem nebo s baby brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!