Pstruh s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic máslo
2 ks citron
4 lžíce hladká mouka
1 lžíce vinný ocet
125 g mandlové lupínky
1 kg malé brambory
4 ks vykuchaný pstruh
podle chuti
sůl
pepř
na ozdobu
1 svazek sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pozor, nekrájíme je.

  2. V octě rozšleháme sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Touto směsí potřeme pstruhy, které poté obalíme po obou stranách v mouce.

  3. Ve dvou velkých pánvích rozehřejeme po jedné lžíci oleje a másla a pstruhy na nich opékáme z každé strany asi 5 minut dozlatova. Poté je vyjmeme a udržujeme teplé.

  4. Na pánvi zpěníme 4 lžíce másla. Nasypeme do něj mandle a opražíme je, občas přitom potřeseme pánví, ale nemícháme.

  5. Citrony rozpůlíme a vymačkáme. Pstruhy přejileme citronovou šťávou a pokapeme mandlovým máslem.

  6. Na talíři posypeme pstruhy mandlemi. Podáváme s brambory sypanými sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!