Pstruh s hroznovým vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 50 g cibule 150 ml smetana 0.5 ks citron 4 ks pstruh 4 dl suché bílé víno 30 g světlá jíška 100 g zelené hroznové víno podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Pstruh s hroznovým vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Hrozny spaříme a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pstruhy očistíme, omyjeme, vně i vnitřně okořeníme, hřbetní kostru u hlavy a ocasu nařízneme, aby se ryby při tepelné úpravě nekroutily.
Na másle zesklovatíme cibuli, vložíme na ni připravené pstruhy, zalijeme bílým vínem a 7 až 8 minut mírně dusíme. Ryby pak vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu v níž se ryby dusily, vaříme, zahustíme jíškou, přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme.
Pstruhy ochutíme citronovou šťávou a kořením.
Teplé pstruhy přelijeme omáčkou a ozdobíme teplým hroznovým vínem.