Pstruh s hroznovým vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
50 g cibule
150 ml smetana
0.5 ks citron
4 ks pstruh
4 dl suché bílé víno
30 g světlá jíška
100 g zelené hroznové víno
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hrozny spaříme a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pstruhy očistíme, omyjeme, vně i vnitřně okořeníme, hřbetní kostru u hlavy a ocasu nařízneme, aby se ryby při tepelné úpravě nekroutily.

  2. Na másle zesklovatíme cibuli, vložíme na ni připravené pstruhy, zalijeme bílým vínem a 7 až 8 minut mírně dusíme. Ryby pak vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu v níž se ryby dusily, vaříme, zahustíme jíškou, přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme.

  3. Pstruhy ochutíme citronovou šťávou a kořením.

  4. Teplé pstruhy přelijeme omáčkou a ozdobíme teplým hroznovým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!