Pstruh s datlovou nádivkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 4 ks pstruh 1 lžíce citronová šťáva hlávkový salát 3 lžíce máslo na potření nádivka 1 ks cibule 1 lžíce mletá skořice 120 g nasekané vlašské ořechy 0.5 lžičky mletý zázvor 130 g vařená rýže 200 g datle čerstvé 3 lžíce čerstvý nasekaný koriandr podle chuti sůl a pepř
Postup Pstruh s datlovou nádivkou recept
Postup přípravy receptu
-
Pstruhy dobře omyjeme a břišní dutinu pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. 5 datlí si dáme stranou, zbytek nakrájíme na nudličky.
V pánvi rozehřejeme malé množství másla, a orestujeme cibuli. Vmícháme zázvor a skořici. Pánev odstavíme, přidáme ostatní suroviny na nádivku a nakrájené datle.
Odstříhneme 4 větší kusy alobalu, potřene ho máslem, položíme na něj pstruhy naplněné nádivkou a pomažeme je taky máslem.
5 datlí, které jsme si dali stranou, nakrájíme na kousíčky a posypeme kolem pstruhů. Pstruhy dobře zabalíme, položíme na plech. Pečeme asi 25 minut při 180°C.
Po upečení vyjmeme pstruhy s datlovou nádivkou z alobalu, lehce poprášíme skořicí, položíme na mísu, přizdobíme listovým salátem a hned podáváme.