Pstruh s datlovou nádivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
4 ks pstruh
1 lžíce citronová šťáva
hlávkový salát
3 lžíce máslo na potření
nádivka
1 ks cibule
1 lžíce mletá skořice
120 g nasekané vlašské ořechy
0.5 lžičky mletý zázvor
130 g vařená rýže
200 g datle čerstvé
3 lžíce čerstvý nasekaný koriandr
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy dobře omyjeme a břišní dutinu pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. 5 datlí si dáme stranou, zbytek nakrájíme na nudličky.

  2. V pánvi rozehřejeme malé množství másla, a orestujeme cibuli. Vmícháme zázvor a skořici. Pánev odstavíme, přidáme ostatní suroviny na nádivku a nakrájené datle.

  3. Odstříhneme 4 větší kusy alobalu, potřene ho máslem, položíme na něj pstruhy naplněné nádivkou a pomažeme je taky máslem.

  4. 5 datlí, které jsme si dali stranou, nakrájíme na kousíčky a posypeme kolem pstruhů. Pstruhy dobře zabalíme, položíme na plech. Pečeme asi 25 minut při 180°C.

  5. Po upečení vyjmeme pstruhy s datlovou nádivkou z alobalu, lehce poprášíme skořicí, položíme na mísu, přizdobíme listovým salátem a hned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!