Pstruh na smetaně a houbách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžíce máslo 150-200 ml smetana 1 ks citron 1 lžíce kapary 4 ks pstruh 150 g žampiony podle chuti sůl mletý bílý pepř čerstvá petrželka na obalení hladká mouka
Postup Pstruh na smetaně a houbách recept
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Z citronu vymačkáme šťávu.
Pstruhy (kus cca 150 - 200 g) zbavíme žaber, uvnitř a na povrchu osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na oleji po obou stranách opečeme.
Přidáme máslo, žampionové plátky a zakapeme citronovou šťávou. Přikryjeme a pstruhy zvolna podusíme. Krátce před dohotovením zalijeme rybu smetanou, přidáme kapary a prohřejeme.
Pstruhy na smetaně a houbách podáváme s vařenými brambory jako hlavní chod. Sypeme nasekanou petrželkou.