Pstruh na smetaně a houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžíce máslo
150-200 ml smetana
1 ks citron
1 lžíce kapary
4 ks pstruh
150 g žampiony
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
čerstvá petrželka
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Z citronu vymačkáme šťávu.

  2. Pstruhy (kus cca 150 - 200 g) zbavíme žaber, uvnitř a na povrchu osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na oleji po obou stranách opečeme.

  3. Přidáme máslo, žampionové plátky a zakapeme citronovou šťávou. Přikryjeme a pstruhy zvolna podusíme. Krátce před dohotovením zalijeme rybu smetanou, přidáme kapary a prohřejeme.

  4. Pstruhy na smetaně a houbách podáváme s vařenými brambory jako hlavní chod. Sypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!