Pstruh labužníka Pepana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
citron
4 ks pstruh
2 dl bílé víno
náplň
2 ks vejce
4 lžíce máslo
6 lžic strouhanka
1 lžička šalvěj
1 špetka muškátový květ
kari koření
1 lžíce petrželová nať
drcený kmín
0.5 konzervy kompotovaný ananas
8 ks menší žampiony
na ozdobu
citron
čerstvá petrželka kudrnka
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy očistíme, vykucháme, posolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme je odležet a zatím si připravíme náplň.

  2. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, na kostičky nakrájený kompotovaný ananas, posekanou petrželku kudrnku, strouhanku a všechno koření. Směs prosmažíme a nakonec vmícháme vejce.

  3. Směsí naplníme pstruhy, ty opatrně zašijeme nití a vložíme je do máslem vymazaného pekáčku. Zapékáme asi 30 minut. Zalijeme vínem a dopečeme.

  4. Potom pstruhy vyjmeme, odstraníme nitě a pstruhy rozložíme na zahřáté talíře. Přelijeme je vydušenou šťávou a ozdobíme plátky citronu.

  5. Pstruha labužníka Pepana podáváme s vařenými brambory a na závěr posypeme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!