Pšenično-žitný chleba do domácí pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 lžíce ocet
1 špetka majoránka
1 lžička kmín
420 ml voda
3 lžíce řepkový olej
200 g žitná celozrnná mouka
1 lžíce třtinový cukr
0 balení sušené kvasnice
400 g hladká chlebová mouka
podle potřeby
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme menší lžíci cukru a kvasnice, zalijeme trochou teplé vody. Nachystáme si do misky na váze mouku, sůl, koření a slunečnicová semínka.

  2. Po 15 minutách by mělo být vidět, že kvasnice už pracují, dolijeme tedy zbytek vody, olej a ocet. Zapneme program na klasický chléb a přisypáváme pomalu všechny suché ingredience z misky. Moje pekárna tento chléb dělá 3 hodiny, někdy je potřeba 10 minut dopéct.

  3. Pšenično-žitný chleba do domácí pekárny po vychladnutí krájíme a podáváme k různým pokrmům podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!