Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
2 lžičky sůl
1 lžička kmín
300 ml voda
1/4 kostky droždí
1 lžička oregano
150 g žitná mouka
350 g hladká pšeničná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do pečící nádoby vlijeme vodu, nasypeme oba druhy mouky a do každého rohu zvlášť nasypeme koření, tedy cukr, sůl, kmín a oregano. Do středu rozdrobíme droždí

  2. Pekárnu nastavíme na základní pečící program a chléb upečeme

  3. Po upečení pšenično-žitný chléb z domácí pekárny vyjmeme z nádoby a před konzumací jej necháme asi 20 minut vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!