Pšeničné karbanátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 ks vejce
4 ks cibule
20 dkg kroupy
15 dkg rostlinný tuk
10 dkg tvrdý sýr
0.5 kg pšenice
podle chuti
sůl
drhnutá majoránka
na obalení
strouhanka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Pšenici namočíme přes noc do vody, ráno uvaříme v osolené vodě. Uvaříme také kroupy.

  2. Pšenici smícháme s kroupami a spolu s oloupanou cibulí a česnekem umeleme na masovém mlýnku. Do směsi přidáme vejce, majoránku, nastrouhaný sýr a rostlinný tuk. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.

  3. Pšeničné karbanátky zvolna pečeme až do tmavozlatavé barvy v rozpáleném oleji.

  4. Těsto musí být dost řídké, aby karbanátky nebyly tvrdé a suché. Místo krup lze použít i vařenou čočku nebo spařenou pohanku.

  5. Jako příloha jsou ke pšeničným karbanátkům vhodné vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!