Pšeničné karbanátky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 ks vejce 4 ks cibule 20 dkg kroupy 15 dkg rostlinný tuk 10 dkg tvrdý sýr 0.5 kg pšenice podle chuti sůl drhnutá majoránka na obalení strouhanka podle potřeby olej na smažení
Postup Pšeničné karbanátky recept
Postup přípravy receptu
-
Pšenici namočíme přes noc do vody, ráno uvaříme v osolené vodě. Uvaříme také kroupy.
Pšenici smícháme s kroupami a spolu s oloupanou cibulí a česnekem umeleme na masovém mlýnku. Do směsi přidáme vejce, majoránku, nastrouhaný sýr a rostlinný tuk. Ze směsi tvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance.
Pšeničné karbanátky zvolna pečeme až do tmavozlatavé barvy v rozpáleném oleji.
Těsto musí být dost řídké, aby karbanátky nebyly tvrdé a suché. Místo krup lze použít i vařenou čočku nebo spařenou pohanku.
Jako příloha jsou ke pšeničným karbanátkům vhodné vařené brambory.