Příkrm kuřecí maso s mrkví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 dl voda
140 g mrkev
0,5 lžiček slunečnicový olej
100 g kuřecí prso

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev oškrábeme, okrájíme konce. Kvalitní kuřecí maso, nejlépe bio, a mrkev můžeme nakrájet na kostičky nebo nechat v celku. Záleží na tom, jak pospícháme

  2. Do kastrůlku dáme kuřecí maso, mrkev a podlijeme vodou. Společně dusíme do změknutí asi 15 - 20 minut. Pokud vše vaříme v celku, je doba delší. Kuřecí maso s mrkví rozmixujeme nebo 2x propasírujeme přes sítko. Pasírování je náročnější, ale příkrm má lepší strukturu. Opět platí, že příkrm nesolíme, nesladíme, ani nekořeníme

  3. Příkrm kuřecí maso s mrkví můžeme uvařit ve větším množství, zamrazit a při rozmrazování jej povařit třeba s brambory nebo jinou zeleninou. Pokud je příkrm příliš hustý, rozředíme jej převařenou nebo kojeneckou vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!