Přesnídávka pro děti recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l voda
500 g cukr krupice
2 kg ovoce
3 ks vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce můžeme kombinovat třeba 2 kg jablek a 0,5 kg mrkve, jde to i z jiného ovoce (i z mrazeného). Do jahod dáváme méně cukru.

  2. Vybrané ovoce očistíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme jej spolu s 750 ml vody a cukrem do hrnce a rozvaříme.

  3. Ve zbylé vodě rozmícháme pudink a směs vlijeme do rozvařeného ovoce. Vše povaříme ještě asi 5 minut.

  4. Ovocnou přesnídávku pro děti nalijeme do připravených skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut při 80 °C.

  5. Přesnídávku pro děti skladujeme v chladu. Podáváme ji dětem podle potřeby a chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!