Překládané řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 12 plátků šunka 4 lžíce tuk 1 ks cibule 250 g žampiony 0.5 lžičky drcený kmín 4 plátky vepřová kýta (krkovička) na potření 1 lžíce olej podle chuti sůl zálivka 250 ml smetana na vaření
Postup Překládané řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, okraje nařízneme a na tuku prudce dvakrát z každé strany opečeme. Vyndáme a ve výpeku podusíme drobně nakrájenou cibulku a na plátky nakrájené očištěné houby s kmínem doměkka.
Opečené řízky osolíme a poskládáme na vymazaný pekáč. Na každý řízek klademe plátek šunky, čtvrtinu podušených hub a nastrouhaný sýr. Zbytek šunky stočíme do kornoutu a položíme vedle každého řízku.
Zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.
Překládané řízky podáváme s kroketami nebo dušenou rýží.