Překládané řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 plátků šunka
4 lžíce tuk
1 ks cibule
250 g žampiony
0.5 lžičky drcený kmín
4 plátky vepřová kýta (krkovička)
na potření
1 lžíce olej
podle chuti
sůl
zálivka
250 ml smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, okraje nařízneme a na tuku prudce dvakrát z každé strany opečeme. Vyndáme a ve výpeku podusíme drobně nakrájenou cibulku a na plátky nakrájené očištěné houby s kmínem doměkka.

  2. Opečené řízky osolíme a poskládáme na vymazaný pekáč. Na každý řízek klademe plátek šunky, čtvrtinu podušených hub a nastrouhaný sýr. Zbytek šunky stočíme do kornoutu a položíme vedle každého řízku.

  3. Zalijeme smetanou a pečeme v předehřáté troubě 15 - 20 minut.

  4. Překládané řízky podáváme s kroketami nebo dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!