Pražená krupicová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks vejce
4 dkg máslo
1 ks cibule
2 l voda
4 dkg krupice
10 dkg kořenová zelenina
podle chuti
sůl
kmín
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme na nudličky nastrouhanou kořenovou zeleninu, nadrobno nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Zasypeme krupicí, přidáme kmín a za stálého míchání osmahneme vše dozlatova.

  2. Osmažený základ zalijeme vodou, osolíme a krupicovou polévku vaříme 15 minut. Do hotové polévky rozmícháme vejce a dochutíme nasekanou petrželkou.

  3. Praženou krupicovou polévku podáváme horkou. Rozdělíme ji do misek nebo hlubokých talířů.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!