Pravý trdelník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
80 g máslo
250 ml mléko
42 g droždí
3 lžíce cukr moučka
500 g polohrubá mouka
na obalení
3 balíčky skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdrobíme, přidáme lžíci vlažného mléka a trošku cukru. Necháme vzejít kvásek. Ze dvou vajec, mouky, vzešlého kvásku, zbytku mléka, másla a cukru moučka vypracujeme měkké těsto, které necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.

  2. Vyválíme z těsta tenkou placku, nařežeme na pásky a obtáčíme jimi skleněné lahve od piva nebo zavařovací sklenice. Trdelník pomažeme vejcem a obalíme ve skořicovém cukru. Místo skořicového cukru můžeme dát i mleté ořechy, vanilkový cukr apod.

  3. Pravý trdelník pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8 minut. Po upečení sundáme trdelníky z lahví a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!