Pravá španělská tortilla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
750 g brambory
1 ks cibule
150 ml olivový olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na tenké plátky a cibuli nasekáme nadrobno.

  2. V hluboké a široké pánvi rozehřejeme 140 ml olivového oleje a v něm smažíme cca 15 minut nakrájené brambory a cibuli doměkka a dozlatova. Do toho vlijeme osolená a opepřená rozšlehaná vejce, promícháme a necháme cca 15 minut odpočinout mimo pánev.

  3. Pánev očistíme a dáme do ní 10 ml olivového oleje, vložíme bramborovou směs a mírně smažíme cca 10 minut. Poté necháme placku sklouznout na velký talíř, obrátíme ji zpátky na pánev a smažíme 5 - 7 minut.

  4. Pravou španělskou tortillu necháme zchladnout, pokrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!