Kaki koláčky s ovesnými vločkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

170 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
150 g máslo
1 lžička kakao
1 hrst rozinky
1/2 lžičky prášek do pečiva
cukr moučka
1 lžička mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
1 špetka muškátový oříšek
1 hrst vlašské ořechy
1 lžička jedlá soda
80 g ovesné vločky
1/4 lžičky mletý hřebíček
2 ks kaki

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a promícháme se skořicí, kakaem, solí, jedlou sodou, práškem do pečiva, mletým hřebíčkem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Oloupaná kaki rozmixujeme na pyré. Rozinky a jádra vlašských ořechů nasekáme na menší kousky

  2. Změklé máslo ušleháme s oběma cukry do pěny a postupně přidáme vejce a pyré z kaki. Do našlehané hmoty po částech vmícháme mouku, ovesné vločky a nakonec rozinky a oříšky. Těsto má mít hustší krémovitou konzistenci

  3. Pomocí kávové lžičky namočené ve studené vodě tvoříme z těsta malé hrudky (kopečky), které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Dbáme na to, aby jednotlivé kousky měly mezi sebou dostatečný prostor, neboť během pečení nabudou na objemu. Kaki koláčky pečeme v předehřáté troubě při 170 °C přibližně 13 - 15 minut a ještě teplé posypeme moučkovým cukrem

  4. Kaki koláčky s ovesnými vločkami podáváme ke kávě, čaji a jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!