Pravá domácí tatarka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 balení majonéza
2-3 ks sterilované okurky
1 lžíce nálev z okurek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme cibuli a okurky na velmi drobné kousky.

  2. Cibuli s okurkou vložíme do misky, osolíme a opepříme. Pepřem nešetříme, já dávám jednu polévkovou lžíci. Přidáme majonézu. Nejlepší majonéza podle mě je ve žlutooranžovém pytlíku Poličanka. Nakonec přidáme trochu nálevu z okurek. Opravdu jen malinko, čím více vody, tím řidší tatarka bude. Vše pečlivě smícháme.

  3. Vše je možné dát podle chuti, jak kdo má rád. Kdo má rád ostřejší chuť, může k domácí tatarce přimíchat drcené chilli a udělat si tzv. ďábelku.

  4. Pravou domácí tatarku podáváme s hranolky nebo krokety.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!