Pravá domácí tatarka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 balení majonéza 2-3 ks sterilované okurky 1 lžíce nálev z okurek podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Pravá domácí tatarka recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme cibuli a okurky na velmi drobné kousky.
Cibuli s okurkou vložíme do misky, osolíme a opepříme. Pepřem nešetříme, já dávám jednu polévkovou lžíci. Přidáme majonézu. Nejlepší majonéza podle mě je ve žlutooranžovém pytlíku Poličanka. Nakonec přidáme trochu nálevu z okurek. Opravdu jen malinko, čím více vody, tím řidší tatarka bude. Vše pečlivě smícháme.
Vše je možné dát podle chuti, jak kdo má rád. Kdo má rád ostřejší chuť, může k domácí tatarce přimíchat drcené chilli a udělat si tzv. ďábelku.
Pravou domácí tatarku podáváme s hranolky nebo krokety.