Pečené domácí rybí tyčinky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vejce
strouhanka
500 g treska
2 lžíce hladká mouka
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rozmrazenou tresku nakrájíme na kostky, které v mixéru rozmixujeme do jemné hmoty. Rozmixovanou tresku promícháme se solí a hladkou moukou

  2. Připravíme si 3 misky - na mouku, vejce a strouhanku. Z tresčí hmoty tvoříme tyčinky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance

  3. Obalené rybí tyčinky ukládáme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova. V polovině pečení nezapomínáme obrátit. Tyčinky můžeme smažit i na oleji, ale z trouby neobsahují tolika tuku

  4. Pečené domácí rybí tyčinky podáváme s bramborovou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!