Pórkovo-smetanová polévka s kukuřicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
125 g máslo
1 ks smetana
1 l voda
1 ks pórek
2-3 lžíce hladká mouka
na ozdobu
pažitka
podle chuti
0 plechovek sterilovaná kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na půl kolečka.

  2. Na másle krátce osmahneme připravený pórek. Zaprášíme hladkou moukou, chviličku osmahneme a za stálého míchání pomalu zalijeme buď zhruba litrem vody nebo vývarem pro ty, co mají raději výraznější chutě. Polévku povaříme asi 5 minut, aby se mouka provařila. Poté zjemníme smetanou či šlehačkou a dochutíme solí.

  3. Pórkovo-smetanovou polévku s kukuřicí podáváme s nasekanou pažitkou či petrželkou a kdo má rád, tak s opečeným chlebem či křupavým hráškem do polévky. Kdo má doma a rád, může přidat do polévky kukuřici (cca 1/2 plechovky), u nás se velice osvědčila.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!