Pórkovo-smetanová polévka s kukuřicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 125 g máslo 1 ks smetana 1 l voda 1 ks pórek 2-3 lžíce hladká mouka na ozdobu pažitka podle chuti 0 plechovek sterilovaná kukuřice
Postup Pórkovo-smetanová polévka s kukuřicí recept
Postup přípravy receptu
-
Pórek očistíme a nakrájíme na půl kolečka.
Na másle krátce osmahneme připravený pórek. Zaprášíme hladkou moukou, chviličku osmahneme a za stálého míchání pomalu zalijeme buď zhruba litrem vody nebo vývarem pro ty, co mají raději výraznější chutě. Polévku povaříme asi 5 minut, aby se mouka provařila. Poté zjemníme smetanou či šlehačkou a dochutíme solí.
Pórkovo-smetanovou polévku s kukuřicí podáváme s nasekanou pažitkou či petrželkou a kdo má rád, tak s opečeným chlebem či křupavým hráškem do polévky. Kdo má doma a rád, může přidat do polévky kukuřici (cca 1/2 plechovky), u nás se velice osvědčila.