Pomerančový salát s fenyklem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

350 g fenykl
2 lžíce olivový olej
1 svazek jarní cibulka
1 lžíce olej z vlašských ořechů
2 ks pomeranč (velké)
1 balíček bylinková salátová omáčka (italská)

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče oloupeme - a to včetně bílé slupky. Poté je rozdělíme na měsíčky nebo nakrájíme je na plátky. Hlízu fenyklu omyjeme, očistíme, rozpůlíme a nakrouháme na tenké plátky.

  2. Fenyklovou nať nakrájíme nadrobno a dáme ji stranou. Jarní cibulku omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenká kolečka.

  3. Bylinkovou salátovou omáčku rozmícháme ve čtyřech lžících vody, přimícháme olivový olej, který jsme předtím smíchali s olejem z vlašských ořechů. Přidáme kousky pomerančů, nastrouhaný fenykl, jarní cibulku a vše promícháme.

  4. Salát posypeme fenyklovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!