Pomerančový krém se sabaionem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks žloutek
120 g cukr moučka
100 ml sekt
na ozdobu
4 plátky pomeranč
4 kuličky třešně
4 ks trubička
krém
500 ml pomerančový džus
1 lžíce cukr krupice
2 ks meruňka
1 kelímek zakysaná smetana (250g)
1 balíček pomerančový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Cukr smícháme s 2/3 džusu a uvedeme do varu. Do zbylého džusu vmícháme pudinkový prášek a směs vlijeme do vroucího džusu. Provaříme 2-3 minuty a necháme částečně vychladnout.

  2. Meruňky spaříme, oloupeme vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Rozdělíme je do pohárů. Do částečně zchladlého pudinku vmícháme zakysanou smetanu a ještě teplý krém rozdělíme do pohárů. V chladničce necháme ztuhnout.

  3. Nad párou vymícháme žloutky s cukrem do husté pěny. Postupně přiléváme sekt a částečně vychlou perličkovou pěnou - sabaionem, zalijeme pomerančový krém.

  4. Podáváme ozdobené plátkem pomeranče, třešinkou a trubičkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!