Pomerančový krém se sabaionem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks žloutek 120 g cukr moučka 100 ml sekt na ozdobu 4 plátky pomeranč 4 kuličky třešně 4 ks trubička krém 500 ml pomerančový džus 1 lžíce cukr krupice 2 ks meruňka 1 kelímek zakysaná smetana (250g) 1 balíček pomerančový pudinkový prášek
Postup Pomerančový krém se sabaionem recept
Postup přípravy receptu
-
Cukr smícháme s 2/3 džusu a uvedeme do varu. Do zbylého džusu vmícháme pudinkový prášek a směs vlijeme do vroucího džusu. Provaříme 2-3 minuty a necháme částečně vychladnout.
Meruňky spaříme, oloupeme vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Rozdělíme je do pohárů. Do částečně zchladlého pudinku vmícháme zakysanou smetanu a ještě teplý krém rozdělíme do pohárů. V chladničce necháme ztuhnout.
Nad párou vymícháme žloutky s cukrem do husté pěny. Postupně přiléváme sekt a částečně vychlou perličkovou pěnou - sabaionem, zalijeme pomerančový krém.
Podáváme ozdobené plátkem pomeranče, třešinkou a trubičkou.