Pomerančové kakao recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce cukr
1 ks vejce
2 lžíce kakao
400 ml mléko
125 ml smetana
2 ks pomeranč

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče omyjeme horkou vodou a kůru nastrouháme na jemném struhadle, poté vymačkáme šťávu.

  2. Mléko dáme do hrnce a přivedeme k varu. Kakao rozmícháme se smetanou a přilijeme k mléku, společně necháme pár minut přejít varem.

  3. Oddělíme žloutek od bílku (bílek nebudeme potřebovat). Žloutek rozkvedláme se třemi lžícemi cukru a pomerančovou šťávou. Poté postupně přiléváme horké kakao a hrnec odstavíme z plotny.

  4. Šálky ozdobíme nastrouhanou pomerančovou kůrou s jednou lžící cukru - okraje šálků navlhčíme a protočíme ve směsi, vytvoří se nám ozdobný okraj. Poté do šálků nalijeme pomerančové kakao a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!