Brambory se studenou rybí omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 lžíce kopr
150 g filé z tresky
1 ks kyselá okurka
citronová šťáva
mletý černý pepř
400 g nové brambory
nať jarní cibulky
250 ml řecký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Rybí file osolíme, zakapeme citronovou šťávou a udusíme v páře doměkka. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Kopr očistíme a jemně usekáme (můžeme použít i kopr mražený). Cibulovou nať nakrájíme na kolečka. Kyselou okurku necháme okapat a pokrájíme na jemné kostišky

  2. Vychladé rybí maso poklrájíme na drobno. Jogurt osolíme, opepříme a promícháme s koprem a okurkou. Podle potřeby přisladíme a nakonec přidáme rybí maso

  3. Brambory rozdělíme na porce, obložíme salátem, rajčaty nebo jinou čerstvou zeleninou. Nakonec vše přelijeme hustou rybí omáčkou a posypeme cibulkovou natí

  4. Brambory se studenou rybí omáčkou podáváme jako lehkou letní večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!