Pomerančové dortíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
1 ks pomeranč
150 g cukr moučka
150 g hrubá mouka
1 špetka mletý hřebíček
na potření
marmeláda
poleva
160 g cukr moučka
2 lžíce horká voda
2 lžíce pomerančová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč rozpůlíme a vymačkáme z něj veškerou šťávu, kterou vlijeme do mísy. 2 lžíce dáme stranou na polevu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme do pomerančové šťávy. Vsypeme cukr, mletý hřebíček a vše ušleháme do pěny.

  2. Troubu předehřejeme na 180 °C. Mouku prosejeme a z bílků ušleháme pevný sníh. Sníh střídavě s moukou zlehka vmícháme to pomerančové pěny.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně na něj rozprostřeme těsto v tenké vrstvě a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Z upečeného teplého korpusu nakrájíme dortíky a necháme je vychladit. Pak je potřeme marmeládou a spojíme vždy 2 dortíky k sobě.

  4. Připravíme si pomerančovou polevu. Do misky nasypeme cukr. Za stálého míchání přilijeme vroucí vodu, pomerančovou šťávu a vymícháme dohladka. Polevou ihned přeléváme pomerančové dortíky. Takto hotové pomerančové dortíky necháme ztuhnout v chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!