Pomerančová zmrzlina s mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
1 kelímek smetana ke šlehání
60 g mražený pomerančový koncentrát
na ozdobu
2 lžíce mandle

Postup přípravy receptu

  1. Pomerančovou šťávu vyndáme z mrazničky. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem. K ušlehané smetaně přimícháme mírně rozmrazenou šťávu a prosátý moučkový cukr.

  2. Misky nebo sklenice naplníme smetanovým krémem a zmrazíme v mrazničce. Krémem můžeme naplnit také malé pudinkové formičky a vyklopit je. Dezert pak bude vypadat obzvlášť efektně.

  3. Mandle (plátky) jen mírně opražíme na suché pánvi. Misky nebo sklenice ponoříme na krátkou dobu do teplé vody a zmrzlinový krém vyklopíme na dezertní talířky.

  4. Pomerančovou zmrzlinu před podáváním posypeme opraženými mandlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!