Pomerančová marmeláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 kostek cukr
1 lžíce rum
1 kg pomeranč
2 ks citron
800 g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče a citrony důkladně omyjeme horkou vodou a osušíme. Kostkami cukru tak dlouho třeme o kůru ovoce, až se cukr zabarví dožluta nebo dooranžova. Poté pomeranče a citrony oloupeme, důkladně odstraníme spodní bílou vrstvu a ovoce nakrájíme na malé kousky. Kousky ovoce dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré.

  2. Ovocné pyré přelijeme do hrnce, přidáme kostky cukru a za stálého míchání na mírném plameni přivedeme k varu. Poté vmícháme krupicový cukr a zvolna vaříme zhruba 30 minut. Každou chvilku promícháme, aby se marmeláda nepřichytila ke dnu.

  3. Zavařovací sklenice vypláchneme vroucí vodou a na utěrce je necháme okapat. Hotovou marmeládu rozdělíme do sklenic. Pro každou sklenici vystřihneme kolečko z pergamenového papíru, který zvhlčíme rumem, a položíme na povrch marmelády. Sklenice uzavřeme víčkem a marmeládu necháme ztuhnout.

  4. Poté sklenice s pomerančovou marmeládou uskladníme ve spíži a používáme podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!