Pomazánka z pečeného lososa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g čerstvý losos 200 g smetanový termizovaný sýr podle chuti sůl citron čerstvý kopr
Postup Pomazánka z pečeného lososa recept
Postup přípravy receptu
-
Lososa použijeme pečeného - můžeme použít zbylé maso od oběda. Případně použijeme čerstvého lososa, kterého na kousku másla opečeme na pánvi a poté vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 175 °C. Maso necháme vychladnout a odstraníme kůži.
Lososa rozdělíme na kousky, vložíme do mixéru, přidáme trochu citronové šťávy, sůl, smetanový termizovaný sýr a promixujeme. Na závěr vmícháme do lososové pomazánky čerstvý kopr, který jsme nakrájeli na jemno. Vyzkoušíme a podle potřeby dosolíme.
Pomazánka z pečeného lososa nejlépe chutná na křupavém pečivu, zdobíme snítkou kopru.