Pomazánka z pečeného lososa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g čerstvý losos
200 g smetanový termizovaný sýr
podle chuti
sůl
citron
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Lososa použijeme pečeného - můžeme použít zbylé maso od oběda. Případně použijeme čerstvého lososa, kterého na kousku másla opečeme na pánvi a poté vložíme na 10 minut do trouby vyhřáté na 175 °C. Maso necháme vychladnout a odstraníme kůži.

  2. Lososa rozdělíme na kousky, vložíme do mixéru, přidáme trochu citronové šťávy, sůl, smetanový termizovaný sýr a promixujeme. Na závěr vmícháme do lososové pomazánky čerstvý kopr, který jsme nakrájeli na jemno. Vyzkoušíme a podle potřeby dosolíme.

  3. Pomazánka z pečeného lososa nejlépe chutná na křupavém pečivu, zdobíme snítkou kopru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!