Pomazánka z bílé ředkve recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
0.5 kostky máslo
1 lžíce plnotučná hořčice
10 dkg tvrdý sýr
2 kostky plnotučný tvaroh
0.5 ks ředkev daikon
podle chuti
bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Bílou ředkev oloupeme a necelou půlku nastrouháme. Množství si upravíme podle své chuti. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a společně s tvrdým sýrem nastrouháme.

  2. V misce rozetřeme půl kostky másla, postupně přidáváme plnotučný tvaroh (kostky nebo vaničky). Variantou základu je přimíchat 1 - 2 kostky taveného sýra. Naředíme 3% dobrým bílým jogurtem a to podle požadované konzistence a hustoty tvarohu. Jde přidat i pár lžiček zakysané smetany. Pro starší děti dochutíme lžící plnotučné hořčice. Nastrouhané ingredience postupně přimícháme do základu. Díky sýru není potřeba pomazánku z ředkve solit.

  3. Pomazánku z bílé ředkve podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!