Polévka ze sušených hub a brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
5 dkg celer
10 dkg sádlo
15 dkg mrkev
5 dkg petržel
2 lžíce hladká mouka
10 dkg sušené houby
podle chuti
sůl
masox
drcený kmín
mletý černý pepř
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo. Sušené houby namočíme do studené vody. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Mrkev, celer a petržel orestujeme na sádle. Zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Necháme zavařit a přidáme namočené sušené houby. Přidáme 1/2 kostky masoxu, kmín, mletý černý pepř, trošku soli a provaříme za občasného míchání.

  3. Když jsou houby a zelenina měkké, přisypeme brambory. Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou. Před koncem vaření polévku dochutíme solí a můžeme zakápnout polévkovým kořením.

  4. Polévku ze sušených hub a brambor podáváme jako obědovou nebo svačinovou polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!