Polévka z vepřového srdce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
1 ks cibule
40 g sádlo
1 l voda
40 g hladká mouka
100 g kořenová zelenina
40 g vlasové nudle
1 ks vepřové srdce
Postup Polévka z vepřového srdce recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové srdce rozpůlíme a dobře omyjeme. Zalijeme osolenou vodou a v tlakovém hrnci vaříme doměkka.
Zvlášť připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem, dobře našleháme a povaříme. Přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a jen krátce povaříme.
Do polévky pak vložíme na malé kousky pokrájené srdce a uvařené nudle.
Polévku z vepřového srdce podáváme zdobenou jemně usekanou pažitkou.