Segedínský guláš z kližky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
majoránka
1 ks cibule
1 kelímek smetana
2 lžíce sádlo
jíška
1 kg hovězí kližka
1 sklenice kyselé zelí
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si nadrobno cibuli a dáme ji zpěnit s trochou sádla. Poté přidáme mletou papriku a necháme ji chvíli restovat, ale ne dlouho, jinak zhořkne

  2. Maso opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostky, které pak přidáme na cibuli s paprikou. Osolíme a necháme chvíli restovat, zalijeme horkou vodou a dusíme doměkka

  3. Mezitím si připravíme kyselé zelí, které propláchneme a trochu pokrájíme. Když je maso hotové, přidáme zelí a necháme ho změknout. Poté guláš zahustíme jíškou, okořeníme majoránkou a zjemníme trochou smetany a guláš je hotový

  4. Segedínský guláš z kližky podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!