Polévka z uzeného masa s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks brambory
1 lžička vegeta
70 g kroupy
1 l vývar z uzeného masa
2 lístky libeček
100 g uzené maso
150 g kořenová zelenina
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy několikrát důkladně opereme, přelijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

  2. Zeleninu a brambory očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí. Uzené maso nakrájíme drobné kostičky. česnekem a uze

  3. Do uzeného vývaru přidáme libeček, připravenou zeleninu a brambory a vše uvaříme doměkka. Před dovařením polévky vmícháme česnek utřený se solí, pokrájené uzené maso, pepř, vegetu a předvařené kroupy. Podle chuti polévku dokořeníme.

  4. Nakonec vmícháme rozemnutou majoránku.

  5. Hotovou polévku z uzeného masa s česnekem podáváme teplou a s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!