Houbové noky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 ks vejce
100 g máslo
2 ks cibule
300 ml voda
450 ml hrubá mouka
1/3 balíčku kypřící prášek
1 - 2 hrstě sušené houby

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a usmažíme na větším množství másla dozlatova

  2. Houby namočíme asi na 15 minut do vody, aby změkly. Do velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a houby, přivedeme k varu. Houby 10 minut povaříme

  3. Do mísy nasypeme hrubou mouku a promísíme ji se špetkou kypřícího prášku a malou lžičkou soli. Přilijeme vodu, přidáme vejce a důkladně vymícháme hladké těsto, které se nelepí ke stěně mísy. Pokud je příliš řídké a lepivé, přidáme jěště mouku, nebo naopak, pokud je moc tuhé, přilijeme vodu

  4. Lžící, kterou namáčíme do vody, vykrajujeme noky a vhazujeme je do vroucí vody s houbami. Společně s houbami vaříme ještě asi 10 minut, dokud noky nevyplavou na povrch. Uvařené noky s houbami přecedíme

  5. Houbové noky podáváme samotné, polévané usmaženou cibulkou. Můžeme je zvolit i jako chutnou přílohu k masu dušenému na houbách, nebo k vepřovému upečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!