Polévka z rybího filé se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g tuk
30 g cibule
vývar z kostí
50 g hladká mouka
120 g kořenová zelenina
250 g rybí filé
podle chuti
česnek
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
polévkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno, zbylou zeleninu nakrájíme na nudličky.

  2. Na části tuku osmahneme dorůžova pokrájenou cibuli a zeleninu. K osmažené zelenině přidáme rybí filé pokrájené na drobnější kousky. Mírně osolíme a za občasného promíchání podusíme.

  3. Ze zbylé dávky tuku a mouky připravíme světlou zásmažku a zamícháme do ní papriku, zalijeme vodou a nejméně hodinu vaříme. Ke konci varu přidáme do polévky utřený česnek se solí a pepř. Pak přidáme rybí filé podušené na tuku se zeleninou, znovu krátce povaříme a dochutíme polévkovým kořením.

  4. Polévku z rybího filé ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!