Polévka z ovesných vloček a kořenové zeleniny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
6 hrnků voda
1 hrnek kořenová zelenina
0.3 hrnku ovesné vločky
podle chuti
sůl
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Vločky osmahneme na trošce másla. Přidáme připravenou nakrájenou zeleninu a chvíli orestujeme. Pak polévku zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a vše vaříme doměkka. Podle potřeby osolíme. Polévku z ovesných vloček a kořenové zeleniny ochutíme pažitkou a můžeme podávat.

  3. Polévku z ovesných vloček a kořenové zeleniny podáváme jen tak nebo s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!