Polévka z mrkve a vloček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
1 l voda
3 ks mrkev
1 ks petržel
1 lžíce hladká mouka
1 lžička čerstvý zázvor
0 lžiček mletý kmín
3 lžíce ovesné vločky
podle potřeby
máslo
na ozdobu
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Větší mrkve a menší petržel očistíme a nastrouháme. Čerstvý zázvor také očistíme a nastrouháme. Zázvor ale nemusí být. Zelenou petrželku nasekáme nadrobno.

  2. V hrnci rozehřejeme máslo nebo olej, nasypeme do něj kmín a zpěníme, ale jen chvíli, aby se nepřepálil. Přidáme nastrouhanou zeleninu a osmahneme, až mrkev uvolní žluté barvivo. Zalijeme vodou, přidáme nastrouhaný zázvor a osolíme.

  3. Polévku z mrkve přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut, potom přidáme ovesné vločky a vaříme dalších asi 5 minut. V troše vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme ji do hrnce, dobře rozmícháme a polévku vaříme ještě dalších 5 minut.

  4. Polévku z mrkve a vloček můžeme na talíři podávat posypanou zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!