Polévka z mladých kopřiv recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
40 g máslo
1 ks žloutek
125 ml mléko
1 hrst pažitka
2 l voda
0.5 lžičky vegeta
40 g hladká mouka
mletý bílý pepř
2-3 hrstě mladé kopřivy

Postup přípravy receptu

  1. Kopřivy očistíme, opereme, osušíme a nasekáme najemno.

  2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, našleháme a povaříme. Základ polévky ochutíme vegetou, lehce opepříme a nakonec vmícháme žloutek rozšlehaný v mléce, jemně nasekané kopřivy a pažitku.

  3. Polévku z mladých kopřiv prohřejeme ale nevaříme. Na talířích ji můžeme doplnit osmaženými kostičkami housky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!