Polévka z kyselého zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
cukr
3 stroužky česnek
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
1 ks cibule
3 lístky bobkový list
5 kuliček nové koření
50 g hladká mouka
50 g uzený bůček
250 g kořenová zelenina
500 g kyselé zelí
200 g vepřová kost

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme.

  2. Kosti zalijeme studenou vodou, povaříme, přidáme kořenovou zeleninu, koření a dovaříme.

  3. Vývar procedíme, zelí propláchneme, vymačkáme, překrájíme a přidáme do vývaru. Po uvaření zahustíme polévku jíškou, připravenou z bůčku, cibule a mouky. Dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.

  4. Polévku z kyselého zelí podáváme s vařenými brambory. Můžeme mírně přisladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!