Polévka z kapustiček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 lžíce olej
1 ks cibule
1 ks mrkev
50 g hladká mouka
1 l zeleninový vývar
120 ml smetana ke šlehání
300 g růžičková kapusta
podle chuti
sůl
libeček
mletý barevný pepř
na ozdobu
celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a krátce osmažíme. Zaprášíme hladkou moukou, dobře promícháme a mírně osmahneme. Přilijeme zeleninový vývar, rozmícháme a provaříme asi 30 minut.

  2. Do základu na polévku nasypeme nastrouhanou mrkev, kapustičky, nasekaný libeček a povaříme doměkka. Poté polévku z kapustiček dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem. Nakonec polévku zjemníme smetanou a chvíli prohříváme.

  3. Polévku z kapustiček rozléváme do hlubokých talířů či misek a před podáváním zdobíme celerovou natí, čerstvými bylinkami apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!