Polévka z hub a kapusty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka sůl
0.5 ks cibule
0.4 l voda
50 g kapusta
1 lžička hladká mouka
2 lžičky stolní olej
20 g sušené nebo čerstvé houby

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji zpěníme dozlatova, pak přidáme hladkou mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Zředíme ji vývarem z kapusty, kterou jsme předem uvařili ve slané vodě.

  2. K vývaru s jíškou nyní přidáme drobně nakrájenou uvařenou kapustu a předem uvařené, drobně nakrájené sušené nebo čerstvé houby. Nakonec po povaření přidáme do polévky oloupaný a utřený česnek.

  3. Polévku z hub a kapusty už jen mírně dosolíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!