Polévka z hub a kapusty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 špetka sůl 0.5 ks cibule 0.4 l voda 50 g kapusta 1 lžička hladká mouka 2 lžičky stolní olej 20 g sušené nebo čerstvé houby
Postup Polévka z hub a kapusty recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji zpěníme dozlatova, pak přidáme hladkou mouku a uděláme zlatavou cibulovou jíšku. Zředíme ji vývarem z kapusty, kterou jsme předem uvařili ve slané vodě.
K vývaru s jíškou nyní přidáme drobně nakrájenou uvařenou kapustu a předem uvařené, drobně nakrájené sušené nebo čerstvé houby. Nakonec po povaření přidáme do polévky oloupaný a utřený česnek.
Polévku z hub a kapusty už jen mírně dosolíme a podáváme.