Polévka z hrachové mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
majoránka
3 lžíce tuk
1 l voda
3 lžíce hladká mouka
1 svazek kořenová zelenina
8 lžic hrachová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hrachovou mouku rozmícháme v polévkovém hrnci s několika lžícemi vody na kašičku. Teprve potom ji zředíme a dáme vařit.

  2. Z tuku a mouky připravíme zlatou jíšku, zředíme ji studenou vodou, povaříme a přelijeme do hrnce. Přidáme očištěnou a nastrouhanou zeleninu, podle chuti osolíme a vaříme 30 minut. Chvíli před dovařením ochutíme utřeným česnekem a majoránkou.

  3. Servírujeme na talířích, ozdobené sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!