Polévka z hlívy ústřičné s řapíkatým celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
3 ks cibule
1 ks pórek
1 kg hlíva ústřičná
1 kelímek zakysaná smetana
1 ks řapíkatý celer
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
chilli paprička
drcený kmín
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hlívu ústřičnou omyjeme a nakrájíme na proužky. Řapíkatý celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek také omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a rozdrtíme.

  2. Když je vše připraveno, dáme do hrnce na olej zesklovatět cibuli. Poté zasypeme mletou paprikou (množství asi jako na guláš) a necháme krátce osmahnout. Nesmažíme dlouho, paprika by zhořkla! Poté vložíme do hrnce hlívu a krátce orestujeme.

  3. Dále přidáme trochu kmínu (asi 2 čajové lžičky), osolíme, opepříme, přidáme drcený česnek a potom už můžeme přidat řapíkatý celer a pórek. Zalijeme vodou a pokud máte rádi ostré, můžete přidat ještě chilli papričku. Polévku z hlívy ústřičné vaříme asi čtvrt hodiny a polévka je hotová.

  4. Polévku z hlívy ústřičné s řapíkatým celerem na talíři ozdobíme smetanou a lístky z řapíkatého celeru. Tohle množství vám vydrží dlouho, ale pokud bude chutnat, bude hned pryč.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!