Citrusový medový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks bílek
1 ks citron
4 lžíce med
2 lžičky sezam
slunečnicový olej
1 hrnek hladká mouka
2/3 hrnku nízkotučné mléko
1,5 lžička kypřící prášek
0,5 lžiček mleté nové koření
1/4 hrnku nízkotučný margarín
0,5 lžiček semolina

Postup přípravy receptu

  1. Dobře omytý citron ostrouháme a vymačkáme z něho šťávu

  2. Troubu předehřejeme na 200 °C. Formu na koláč o průměru 23 cm vytřeme olejem a na dno položíme papír na pečení. Margarín a 3 lžíce medu dáme do rendlíku a zahříváme na velmi mírném ohni, dokud se nerozehřejí. Rendlík odstavíme. Lžíci citronové šťávy odložíme a zbytek vmícháme do medové směsi zároveň s citronovou kůrou a mlékem

  3. Mouku prosejeme do misky, přidáme kypřící prášek, nové koření a vmícháme do směsi v rendlíku. Vmícháme semolinu. Z bílků ušleháme nepříliš tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi v rendlíku. Těsto upravíme do koláčové formy a posypeme sezamem

  4. Koláč pečeme v předehřáté troubě 30 minut dozlatova. Zbývající med a citronovou šťávu smícháme a nalijeme na koláč. Před podáváním necháme koláč vychladnout ve formě

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!