Polévka z drůbků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
petrželka
20 g tuk
6 dl voda
20 g hladká mouka
40 g kořenová zelenina
100 g drůbky

Postup přípravy receptu

  1. Drůbky dáme vařit do osolené vody a vaříme je, až změknou. Maso vyjmeme a vývar procedíme.

  2. Připravíme si světlou jíšku, kterou zahustíme vývar. Přidáme jemně pokrájenou zeleninu a asi 10 minut povaříme. Drůbky obereme z kostí, jemně posekáme nebo pomeleme a dáme zpět do polévky. Nakonec do polévky z drůbků zavaříme nudle nebo rýži. Hotovou polévku podle chuti osolíme a ochutíme sekanou petrželkou.

  3. Polévku z drůbků podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!