Jablková bábovka s džemem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 ml olej
3 ks vejce
mléko
3 ks jablko
1 balíček prášek do pečiva
džem
200 g cukr moučka
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
100 g lískové ořechy
hrubá mouka na vysypání
1 balíček čokoládový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme a nahrubo nastrouháme. Lískové ořechy nasekáme na větší kousky

  2. Všechny další ingredience smícháme v míse a přidáme tolik mléka, aby vzniklo středně husté těsto. Důkladně a hlavně rychle těsto promícháme a nalijeme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy

  3. Pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 minut

  4. Díky čokoládovému pudinku má tahle bábovka příjemnou perníkovou chuť, kterou ještě doplníme natřením džemu na kousky bábovky. Můžeme použít kyselejší džem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!