Jablko plněné kuřecím masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

česnek
sůl
máslo
4 ks jablko
1 dl pivo
kečup
200 g rukola
grilovací koření
olivový olej
4 ks kuřecí prsa
200 g cherry rajče
1 kelímek smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky. Potřebujeme 12 plátků. Maso srovnáme rukou do placičky, ale neklepeme. Osolíme je, přidáme grilovací koření, česnek, kečup a zalijeme olivovým olejem a necháme odležet

  2. Rukolu propláchneme, překrájíme na menší a přidáme cherry rajčátka a dochutíme solí a olivovým olejem. Větší červená a sladká jablka zbavíme jadřinců (neloupeme), odkrojíme spodek jablka a rozkrájíme na širší tři plátky a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla

  3. Kuřecí plátky opečeme na pánvi. Opečené vyndáme, šťávu z masa zaprášíme moukou a zalejeme trochou piva, provaříme a přilijeme smetanu na vaření

  4. Plátky jablek opečeme na másle, pamatujeme si, které plátky jsou z jednoho jablka pro úspěšné složení na talíři

  5. Připravenou rukolu s rajčaty klademe doprostřed talíře, na to dále pokládáme střídavě plátek jablka, plátek masa. Po přiložení poslední části jablka to vše spojíme/probodneme jehlicí nebo špejlí, aby nám to nespadlo. To vše pokapeme připravenou šťávou z masa

  6. Jablko plněné kuřecím masem podáváme s americkými brambory, kroketami, nebo hranolky. Přílohu servírujeme zvlášť na menším talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!