Polévka z droždí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 dkg cibule
4 dkg sádlo
1 l voda
4 dkg rýže
4 dkg droždí
podle chuti
1 špetka sůl
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
na ozdobu
1 hrst čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno.

  2. Na rozpuštěném sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme droždí a necháme rozpustit, přičemž stále mícháme. Dále přidáme mletou červenou papriku, zalijeme vodou, osolíme podle chuti a přidáme špetku pepře. Nakonec přisypeme rýži a uvaříme ji doměkka.

  3. Polévku z droždí ozdobíme nasekanou petrželkou a můžeme podávat s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!