Polévka z čínského zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 lžička solamyl
1 ks chilli paprička
1 lžíce cukr krupice
1 lžíce sherry
0.5 kg čínské zelí
1 lžíce sójová omáčka
0.5 l zeleninový vývar
1 lžíce vinný ocet

Postup přípravy receptu

  1. Čínské zelí zbavíme vrchních listů, očistíme a nasekáme najemno. Chilli papričku nakrájíme nadrobno.

  2. Zeleninový vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Vsypeme čínské zelí a vaříme 20 minut, přidáme sojovou omáčku, vinný ocet, chilli papričku, sherry a cukr a na mírném plameni povaříme 5 minut.

  3. Solamyl rozmícháme v 0,5 dl studené vody, přilijeme do polévky dochutíme, osolíme a ještě chvíli povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!