Kachní prsa s červeným zelným pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
ocet
100 - 150 ml červené víno
3 lžíce hnědý cukr
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
2 ks kachní prsa
1 balíček sterilované červené zelí

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa očistíme a kůží zlehka nařízneme do mřížky. Maso z obou stran osolíme. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Zelí necháme okapat a rozmixujeme do hladka

  2. Kachní prsa pečeme na suché pánvi nejdříve kůží dolů, dokud nezezlátne. Pak maso otočíme, opečeme a přendáme do pekáčku kůží nahoru. Prsa necháme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut dojít

  3. Mezitím si připravíme zelné pyré. Na výpeku z kachny orestujeme cibuli dozlatova. Pak vmícháme cukr, který necháme zkaramelizovat, poté přidáme rozmixované zelí. Vše podlijeme vínem a za stálého míchání necháme alkohol odpařit. Zelné pyré dochutíme solí, pepřem a podle potřeby cukrem a octem. (Přípravu zelného pyré nám usnadní již předem připravené Cibulové chutney. Pak stačí na výpeku pouze prohřát rozmixované zelí se 3 lžícemi chutney a pyré je hotové.)

  4. Kachní prsa nakrájíme přes vlákno na plátky, rozdělíme na porce a podáváme s červeným zelným pyré a bramborovými šiškami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!